Desallotjament d'habitatge

Hi ha excepcions en cas d'impagament d'una única mensualitat de renda?

Desallotjament d'habitatge

Tot i que la norma general és que el pagament del lloguer transcorregut el termini i després que s'hagi presentat la sol·licitud de desallotjament no impedeix la resolució del contracte d'arrendament, encara que l'impagament sigui per un sol mes de lloguer, la justícia admet la possibilitat d'apreciar excepcions a aquesta norma quan es produeixin circumstàncies excepcionals.

En aquest cas concorren les circumstàncies següents, que la fan excepcional i justifiquen un tractament diferenciat:

- L'impagament es refereix a una única mensualitat de renda que ja s'ha pagat.

- L'arrendatari satisfeia la renda pactada des de l'any 1983, moment en què es va iniciar la relació d'arrendament sense morositat prèvia durant un període de temps tan llarg.

- Quan es va presentar per al cobrament el rebut corresponent a la mensualitat reclamada, es va retornar perquè faltava una petita quantitat (inferior a 10 euros) al compte en el qual estava domiciliat el pagament. L'entitat financera no va acceptar el descobert ni va notificar a l'arrendatari la devolució del rebut.

- L'arrendatària, d'edat avançada (82 anys) i amb un lleuger deteriorament de la memòria, i el seu marit, del qual és cuidadora de facto, i que viu amb ella a l'habitatge litigiós, van tenir greus problemes de salut amb hospitalització, situació en la qual l'acusada es va oblidar d'ordenar la transferència de fons per al pagament del lloguer.

- Després que els seus familiars se n'adonessin, van fer un dipòsit immediat del lloguer impagat i aquest s'ha continuat pagant amb normalitat.

- L'impagament no va causar cap perjudici al creditor.

En aquestes condicions, no hi ha cap incompliment per part de l'arrendatari que tingui com a conseqüència la rescissió del contracte d'arrendament.

En situacions de controvèrsia relacionades amb el lloguer d'un habitatge, els nostres professionals poden assessorar-vos en la defensa dels vostres drets.