Com liquidar una SL amb deutes no vençuts

Abans de repartir l'actiu, cal liquidar els deutes i consignar en una entitat de crèdit els que no siguin exigibles.

Com liquidar una SL amb deutes no vençuts

A l'hora de liquidar una societat perquè ha finalitzat la seva activitat o ha acabat el propòsit que constituïa el seu objecte social, cal elaborar un balanç de liquidació. Aquest reflectirà l'actiu i el passiu per poder procedir al pagament de tots els deutes pendents i, després, repartir el romanent entre els socis segons la seva participació. És el que es coneix com a quota de liquidació.

Pot passar que algun d'aquests deutes encara no hagi vençut i no es pugui pagar anticipadament (per exemple, un impost que es pagui en una data concreta i no es pugui avançar). Doncs bé, en aquest cas:

  • El liquidador de la societat haurà de reflectir el deute al balanç i calcular la quota de liquidació deixant al marge aquesta quantitat.
  • Així mateix, està obligat a consignar-ne l'import en una entitat de crèdit del municipi on radiqui el domicili social; en cas contrari, la liquidació i l'extinció de la societat no es podrà inscriure.

Cosa diferent és que el deute no es pugui pagar. En aquest cas, si només hi ha un deute, aquest s'haurà de reflectir al balanç. A més, a l'escriptura de liquidació s'hauran d'indicar les dades del creditor i que la societat no disposa d'actius. Si hi hagués més d'un deute que no es pogués pagar, caldria presentar un concurs de creditors. Finalment, si el problema fos que el creditor està desaparegut, caldria consignar el deute prudencialment fins que prescrigués.

 

Els nostres assessors estudiaran el seu cas, elaboraran un balanç inicial de liquidació i us guiaran en tot el procés fins a aconseguir la completa extinció de la vostra societat i la seva inscripció en el Registre amb les màximes garanties.