Planejament urbanístic. Limitació a locals de joc

Han de ser proporcionades i justificades si afecten la llibertat d'empresa i a la llibertat de prestació de serveis

Planejament urbanístic. Limitació a locals de joc

Un ajuntament va aprovar la modificació parcial del pla d'ordenació urbana municipal. Consistia en la prohibició de la instal·lació de locals de joc i apostes a menys de 300 metres d'instal·lacions educatives, culturals, esportives i zones verdes, o a menys de 300 metres d'altres locals de joc que ja estiguessin en funcionament, deixant fora d'ordenació aquells ja oberts que tinguin llicència, però que no compleixin aquests requisits de distància mínima.

Una associació en defensa dels interessos d'aquest tipus d'empreses va impugnar la modificació del pla, al·legant que infringia la normativa estatal, la de la seva comunitat autònoma, així com les normes europees sobre llibertat d'establiment i prestació de serveis. No obstant això, la seva oposició ha estat desestimada en tots els casos pels motius següents:

La modificació respecta l'àmbit de la competència municipal reconeguda sense contravenir la legislació estatal o autonòmica aplicable.

•  Ofereix una motivació adequada per a la modificació, basada en la proporcionalitat i concurrència de raons imperatives d'interès general.

Aquesta proporcionalitat s'acredita perquè no imposen una restricció absoluta a l'obertura de locals de joc i de la memòria justificativa de la modificació se'n desprèn que la raó d'interès general és la protecció de la població juvenil dels riscos inherents a l'activitat del joc i l'adopció de mesures preventives per tal de protegir el dret a la seva salut.

•  La modificació també s'ajusta a la normativa sectorial sobre joc en el moment de la modificació.

Si us sentiu perjudicat i disconforme amb una actuació administrativa, els nostres professionals podran assessorar-vos en la defensa dels vostres drets.